AKTUALITY - REPORTÁŽE - POZVÁNKY
NÁZORY - KOMENTÁŘE - DISKUZE

Email info@nasekosmonosy.cz
Telefon 725 244 482
Facebook Naše Kosmonosy Naše Kosmonosy
 

Naše Kosmonosy

  • Zvětšit písmo
  • Původní velikost písma
  • Zmenšit písmo
Home Názory Pár slov ke komunálním reáliím v době koronaviru a jednání zastupitelstva 26. února 2020.

Pár slov ke komunálním reáliím v době koronaviru a jednání zastupitelstva 26. února 2020.

Email Tisk PDF

V této těžké době, kdy se všichni upínáme, že po Velikonočním pondělí 13. dubna 2020 se normální život alespoň trochu začne rozbíhat je vhodné zrekapitulovat některé komunální události. Nejprve tedy jsme všichni zaraženi, že na webu města Kosmonosy není vůbec nic k chodu v jaké podobě úřad funguje v této době. Na webu visí bezvýznamná opsaná sdělení … že na veřejnosti se nesmí shromažďovat více než dva lidé apod. Mohlo by tam průběžně viset alespoň, jako vedle v Ml. Boleslavi - https://www.mb-net.cz/index.asp , že úřední hodiny jsou pro velmi neodkladné věci např. od 08:00 do 11:00. My zastupitelé bychom mohli dostat informaci, že rada pracuje průběžně nadále, atd. A to zejména z toho důvodu, že plánované jednání zastupitelstva na den 25. 3. 20 bylo zrušeno. V této mimořádné době, se pozná akceschopnost úřadu a garnitury, kterou si občané navolili.

A pár slov k jednáním MZ 26. 2. 20. Z tohoto jednání je kupodivu vcelku dobrý zvukový záznam, který doporučuji si poslechnout. Jednání zastupitelstva dominovala rezignace starosty Ing. Jiřího Müllera. Řada zastupitelů se o tomto plánovaném bodu jednání dozvěděla až v 17:55, kdy na stole ležela písemná rezignace starosty. V úvodu jednání ing. J. Müller zrekapituloval své 5-ti leté období ve funkci starosty. Nebudu zde jeho slova rozebírat, ale během cca 10 min. jsme slyšeli pouze řadu komunálně politických klišé, děkování kdekomu, ujistil nás, že rezignovat na mandát zastupitele nehodlá, a že předpokládá se mezi zastupiteli v červnu objevit a po deseti minutách z jednání zastupitelstva odešel. Od 48 min. záznamu si můžete poslechnout volbu nového starosty města. A tam jsem se na stará kolena v komunální politice dozvěděl, jaká je funkce starosty města… že se jedná pouze o jakousi reprezentaci, starosta neznamená vůbec nic, rozhodující je zásadně rada města (opakováno několikrát). Všechno to bylo ventilováno, aby mohl být zvolen jako neuvolněný starosta za cca 40 tis. měsíčně PharmDr. E. Masarčík. Zazněly obligátní floskule, že tajemníka nepotřebujeme, že by nás stál 1 mil. Kč. ročně (Dr. Lad. Řípa), atd. A nakonec jsem se dozvěděl vyjeveně od dr. Lad. Řípy, že v Ml. Boleslavi také dělá MUDr. Nwelati primátora - jako neuvolněný primátor, že vždy záleží na týmu, který má kolem sebe (moje pozn., že to jsou asi ti čtyři náměstci primátora - kdysi stačili dva, a to vč. Robina Povšíka, který ještě k tomu dělá politického náměstka Min. práce a soc. věcí ČR). Následovaly tanečky kolem hlasování, kde bylo požadováno veřejné a protokolární hlasování, atd. A dále proběhla diskuse dalších zastupitelů… doporučuji si poslechnout. Z přítomných zastupitelů volby neuvolněného starosty byli dva proti, V. Baboráková z ANO se zdržela. Zajímavé bylo sledovat další dva zastupitele za ANO, jak se rozhlíželi bojácně kolem sebe a pomaloučku zvedli ruku pro. Zmiňuju to proto, že v následující volbě člena rady města byl zvolen Ing. Josef Zedník z ODS, (který nastoupil do mandátu zastupitele, když MUDr.Studničná ač ve volbách 2018 zvolena, ani do mandátu nenastoupila) a byli jsme ubezpečeni Ing. P. Janečkem, že koaliční smlouva trvá. Takže ANO velmi utřelo nos, nemá ani člena v radě města. Smutný to konec této čtyřky pod vedením Ing. J. Müllera. Zásadní skutečnost, že Kosmonosy mají neuvolněného starostu, neuvedl ani redaktor Kosmonoského zpravodaje p. Ježek - asi věděl, co se sluší a patří v dané situaci psát. Co je však zarážející, že to není ani uvedeno ani na oficiálním webu města Kosmonosy, takže web Naše Kosmonosy musí opět suplovat nedostatečné informování občanů města Kosmonos.

A k událostem kolem koronaviru by se dalo napsat několik stran. Každý z nás má jistě situaci nějak zdrojovanou. Je děsivé sledovat, jak probíhá zadlužování - rozprodej států u soukromých bank. A jak se velmi pravděpodobně zhroutí trh s papírovým zlatem na Comexu v New Yorku. Dá se rovněž předpokládat, že krajské volby na podzim už budou v elektronické formě, a následně tam bude zařazena možnost jít k volbám i pro šestnáctileté…. a s oběma skutečnostmi mám zásadní problém. A nakonec zmíním vystupování člena TOP 09 z MO Kosmonosy, poslance Mir. Kalouska, který má jasno, kde ten virus vznikl a kdo ho poslal do světa. Žádá nás, abychom tomu COVID – 19 …říkali pravdivě a srozumitelně Čínská chřipka, aby na to dějiny nezapomněly – viz https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/kalousek-kritika-cinska-chripka-jurecka-rakusan.A200321_132301_domaci_zaz .

Věřím, že se na příštím jednání zastupitelstva, které bude 29. 4. 2020 v celkovém počtu alespoň 30 přítomných sejdeme.

Ing. Karel Blecha, zastupitel města Kosmonosy

Přidejte svůj komentář

Very HappySmileWinkSadSurprisedShockedConfusedCoolLaughingMadRazzEmbarrassedCrying or Very SadEvil or Very MadTwisted EvilRolling EyesExclamationQuestionIdeaArrowNeutralMr. GreenGeekUber Geek
Vaše jméno:
Komentář (zde můžete používat HTML tagy):
  Ověřovací kód. Pouze písmena bez mezer.
Ověřovací kód:
10 Jana Tichá napsal(a) v Neděle, 03 Květen 2020 19:12
Dobrý večer bizone, potěšil jste nás s článkem o přesunu ptactva Převalského do Mongolska. I když se nabízí daleko kratší a temnější místo, tak máte úžasný nápad. Zasmáli jsme se a pobavili. My bychom jim všem dopřáli odlet /jednosměrná letenka /
v rámci sluneční soustavy na Mars. Vy jste prostě milovník ptactva a koní, tak by neopustili naši matku.
Jinak jsme rádi, že s jarem posloucháte slavíky, pštrosy a dohlížíte mi na sever Kosmonos. Nebyl na 1. máje ve Třešňovce nával pod stromy?
Zdravíme z jihozápadních Kosmonos
J a P
Jana Tichá napsal(a) v Čtvrtek, 09 Duben 2020 09:52
Dobrý den bizone, velký dík za popis přistání soudružské pomoci na stadionu FK Kosmonosy. Koně miluji, ale stejně si dejte pozor, aby Vám nespásli čerstvou zeleň.
Jinak jste překonal /a to zásadně / u mého muže míru pobavení. Normálně se tady směje zapojení, názory a radami opozice do boje s nemocí. Taky EU a paní vrchní komisařka ho spolehlivě rozesměje - no to se přímo tlemí.
Jinak slevil ze své zámečnické cti a vyrobil ke stodvacet let starému zámku šperhák, tedy čistě z rodinných důvodů. Na kontrolu mého koštěte si z obavy o svůj život ještě netroufnul.
Mějte se hezky, užívejte jara a vymýšlejte pobavení pro nás vězně.
J a P
Jana Tichá napsal(a) v Úterý, 07 Duben 2020 08:21
Trochu z jiného soudku: jak nouze naučila seniory používat sociální sítě.
Dobrý den, bizone. Vy se tak máte, že můžete na pasece líbat i jorkšíráčka a samozřejmě, že je na prvním místě manželka.
Pobavil jste nás, my jsme jen dva, tak je tu přetlak na líbačku. Tím pádem i oslava naší zlaté svatby bude zajímavá.
Děkujeme a opatrujte mi rodný sever Kosmonos, Babu a Tesařskou obzvlášť.
Zdravím JT
bizon napsal(a) v Sobota, 04 Duben 2020 11:51
Pane Ing. Blecho, pane Procházko, Vy byste si v pořádném státě, jako je Singapur, ani neškrtli. Přečtěte si informace o vrcholovém světovém politikovi Li Kung - Jaovi na internetu. Li Kung Jao zablokoval na určitou dobu partajnické hašteření s tím, že na hašteření bude čas až po tom, až bude Singapur v pořádku podle jeho představ. Byl to Teng Siao Pching po singapursku. Čest jeho památce! Adresa článku na internetu : Kdo je Li Kung - Jao, jenž ze Singapuru učinil nadmíru pozoruhodný stát? Článek vyšel na iDNES.cz, už dříve.

Napadlo mi, jaké internetové bahno byste asi použili, kdyby se kosmonoští radní rozhodli dát každý 30 000 Kč na potřebné v současné krizi.
Lukas Prochazka napsal(a) v Pondělí, 06 Duben 2020 07:10
Dobry den bizone, jiny kraj, jiny mravSmile ale ted vazne, pripada mi dost nedustojne i vuci panum radnim zminovat, ze se vzdali lahvicky dezinfekce. Lidi co se te lahvinky vzdalo bylo urcite viceSmile Uprimne, ja bych nechtel byt takto zminovan v mediich kvuli par korunam.

Pokud by dal kazdy z nich 30 000 Kc tak by to bylo velice hezke gesto a myslim, ze by se asi nenasel clovek, co by byl proti.
Odmenu kterou berou od statu po dobu karanteny dat mohli zu jen, ze bylo zrusene jednani zastupitelstva.
 
Mlčící většina napsal(a) v Sobota, 04 Duben 2020 09:15
Dobrý den pane ing. Blecho, s Vámi je to marné, je to marné, je to marné. Chápete milý politiku, že si ubližujete?
A víte, že na rozdíl od Vás přejeme panu exstarostovi hodně zdraví a plné uzdravení?
Jinak je krásné, jak jste zmínil svá stará kolena - tudíž máte doma též babičky a dědy. Nebo máte starce nad hrobem? Naše prababička měla radost, že jí MP strčila do schránky dezinfekci. Následně jsme ji hnali od tabletu, aby nečetla takové duchaplnosti od Vás. Sice pronesla něco o vařícím se kotli, je to taková naše senzační a milovaná maminka, babička a prababička.

Přeji nám všem zdraví, klid , pohodu, pevné nervy.
MV
Lukas Prochazka napsal(a) v Pondělí, 06 Duben 2020 07:16
Dobry den MV, nemyslim, ze se najde nekdo, kdo by pane exstarostovi nepral uzdraveni.
Nevidim do hlavy panu Blechovi ale neprijde mi jeho prispevek nejak pohrdavy vuci starsim obcanum, to jsem z toho prispevku necitil. Podle meho se pozastavuje nad tim, jak je zminena v tisku ona velka solidarita a stedrost nasich radnich Smile
 
Kar. Blecha napsal(a) v Pátek, 03 Duben 2020 13:47
Zabývat se posledními dvěma komentáři od nastrčených anonymů skutečně nemá cenu ....
Ale: - viz web Kosmonosy z dnešního dne
https://www.kosmonosy.cz/radni-mesta-se-vzdali-naroku-na-dezinfekci/
To si snad z nás dělají blázny a mocí mermo chtějí ukázat, jak současnou situaci řeší...?
5 členů rady města se vzdalo nároku na dizinfekci - tj. 0,5 l do jejich rodiny a místo toho
několik starců nad hrobem dostane 1 l dezinfekce...???

Ing. Kar. Blecha
zastupitel města
Kosmonosy
Lukáš Prochazka napsal(a) v Pátek, 03 Duben 2020 16:36
Je vidět, že radní mají úroveň. Pokud by se dejme tomu vzdali odměny za funkci radniho ve prospěch charitativních organizací, tak by to bylo pěkne gesto ale tohle....takových nejmenovaných dárců bude po městě jistě více co si nevyzvedli dezinfekci.

Příspěvky anonymů jsou primitivní. Smile
 
Bizon napsal(a) v Čtvrtek, 02 Duben 2020 09:44
Výborně, Mlčící většino!

Někteří celostátní čeští politici by měli dostat preventivně i anální roušku. S filtrem.
Mlčící většina napsal(a) v Čtvrtek, 02 Duben 2020 08:27
Dobrý den, a už zase zde plkají lidé, kteří čekají na nějaký malér aby se zviditelnili a sdělili nám svá moudra a názory. Jako vylezli pánové Kalousek, Jurečka, Rakušan, Fiala a další. Ovšem stakorští zastupitelé jsou naprosté hvězdy, ti začínají předvolební tanečky.
Pane Blecho a spol. a Lukas Prochazka doporučuji vám řádně si pročíst stránky Měú Kosmonosy.
A přátelská rada závěrem: stoupněte si před zrcadlo a dejte si pár facek.
Mějte se všichni hezky, opatrujte sebe, své rodiny a držte se.
MV
Lukas Prochazka napsal(a) v Úterý, 31 Březen 2020 06:49
Na vedlejsak je 40 tis. mesicne celkem slusne Smile

1 mil. Kc za tajemnika je uplny nesmysl, pan Ripa je schopny bajkar Very Happy Pokud to mysli vazne, tak at zverejni tvrda cisla. Ocekaval bych naklady priblizne polovicni.

ANO v Kosmonosich dopadlo velmi mizerne a v teto situaci by byl zazrak pokud bude koalicni smlouva trvat.

Situace bude urcite nelehka a mozna si ted daji megalomanske projekty na nejakou dobu pauzu, vetsine lidem to urcite moc vadit nebude Cool
Edmir Dizdarevič napsal(a) v Pondělí, 30 Březen 2020 20:13
Chápu že jsou bojovníci (reaguji i na příspěvek pana Odnohy) nervozní z toho, že nečinně sedí doma a koukají na to, jak jim reznou zbraně Smile, ale mohli jste zvolit lepší načasování. Za prvé vzhledem k pandemii a za druhé ještě neuběhlo obligátních 100 dnů hájení.

Sice se musí trochu scrolovat, ale vidím tam: "Oznamujeme, že s ohledem na usnesení Vlády ČR je s účinností od 16.3.2020 od 8:00 hod. Městský úřad Kosmonosy zcela uzavřen pro veřejnost. Neodkladné záležitosti budou vyřizovány pouze po předchozí telefonické dohodě s příslušným pracovníkem (lze se spojit i prostřednictvím domofonu). Listiny lze vhazovat do schránky úřadu, která je umístěna po levé straně za hlavními vchodovými dveřmi do budovy. Děkujeme za pochopení. Splatnost poplatku za odpady a poplatku za psy bude prodloužena do konce června 2020."

COMEX - nepanikařte a pokud nemáte nervy na futures kontrakty, tak jste si měl postavit altánek ze zlatých cihel Smile a kromě příjemného posezení jste se mohl radovat z historických maxim (v CZK).
 
 

TOPlist

Archív



Tato webová stránka používá cookies. Používáním této stránky souhlasíte s jejich využitím. Chcete-li zjistit více informací o cookies a jak s nimi pracovat, použijte tento odkaz.

Používáním této stránky souhlasíte s využitím cookies pro zajištění funkce nástroje Google AdSense.