AKTUALITY - REPORTÁŽE - POZVÁNKY
NÁZORY - KOMENTÁŘE - DISKUZE

Email info@nasekosmonosy.cz
Telefon 725 244 482
Facebook Naše Kosmonosy Naše Kosmonosy
 

Naše Kosmonosy

  • Zvětšit písmo
  • Původní velikost písma
  • Zmenšit písmo
Home Z dění ve městě Jak se hlasovalo na ustavujícím jednání nového zastupitelstva?

Jak se hlasovalo na ustavujícím jednání nového zastupitelstva?

Email Tisk PDF

mu budovaTěm z vás, kdo jste nebyli před týdnem na ustavujícím jednání nového zastupitelstva, nebo jste byli, a stejně jako já nic neviděli a moc neslyšeli...prostě všem zájemcům nyní nabízím oficiální informace o tom, jak kdo hlasoval při jednotlivých návrzích. I při omluvené neúčasti MUDr.Čepelíka si nová - jedenáctičlenná - koalice mohla dovolit ten luxus, kdy se na jednotlivé pozice navržení kadidáti mohli zdržet hlasování, když byli sami navrženi.

Detailní přehled nabízím uvnitř článku:

Zastupitelstvo města Kosmonosy v souladu s § 84 odst. 2 písm. k) a m) zákona o obcích schvaluje pro volební období 2014 – 2018 jedno místo uvolněného místostarosty města Kosmonosy.

Výsledek hlasování:

Pro: 13 (Josef Svárovský, Miroslav Vaněk, Mgr. Markéta Pekařová, Mgr. Milan Petráš, Mgr. Veronika Krčmářová, Martin Macoun, Ing. Jiří Müller, Vladimír Fišer, Ing. Pavel Janeček, František Klouček, Bc. Jana Křížková, Mgr. Petr Boubín, PharmDr. Eduard Masarčík)

Proti: 3 (Miroslav Štěpánek, Mgr. Ivan Heršic, MBA, Ing. Karel Blecha) 

Zdržel se: 0

 

Zastupitelstvo města Kosmonosy v souladu s § 84 odst. 2 písm. k) zákona o obcích určuje, že pro výkon funkce starosty obce bude člen zastupitelstva dlouhodobě uvolněn.

Výsledek hlasování:

Pro: 16 (Josef Svárovský, Miroslav Vaněk, Mgr. Markéta Pekařová, Miroslav Štěpánek, Mgr. Milan Petráš, Mgr. Veronika Krčmářová, Martin Macoun, Ing. Jiří Müller, Vladimír Fišer, Ing. Pavel Janeček, František Klouček, Bc. Jana Křížková, Ing. Karel Blecha, Mgr. Petr Boubín, Mgr. Ivan Heršic, MBA, PharmDr. Eduard Masarčík)

Proti: 0

Zdržel se: 0

 

Zastupitelstvo město Kosmonosy volí starostou města Ing. Jiřího Müllera.

Výsledek hlasování: Pro: 9 (Mgr. Milan Petráš, Mgr. Veronika Krčmářová, Martin Macoun, Vladimír Fišer, Ing. Pavel Janeček, František Klouček, Bc. Jana Křížková, Mgr. Petr Boubín, PharmDr. Eduard Masarčík)

Proti: 5 (Miroslav Vaněk, Mgr. Markéta Pekařová, Miroslav Štěpánek, Mgr. Ivan Heršic, MBA, Ing. Karel Blecha)

Zdržel se: 2 (Josef Svárovský, Ing. Jiří Müller)

 

Zastupitelstvo města Kosmonosy volí místostarostou města Martina Macouna.

Výsledek hlasování: Pro: 9 (Mgr. Milan Petráš, Mgr. Veronika Krčmářová, Ing. Jiří Müller, Vladimír Fišer, Ing. Pavel Janeček, František Klouček, Bc. Jana Křížková, Mgr. Petr Boubín, PharmDr. Eduard Masarčík)

Proti: 6 (Miroslav Vaněk, Mgr. Markéta Pekařová, Miroslav Štěpánek, Mgr. Ivan Heršic, MBA, Ing. Karel Blecha, Josef Svárovský)

Zdržel se: 1 (Martin Macoun)

 

Zastupitelstvo města Kosmonosy volí členem rady města Mgr. Petra Boubína.

Výsledek hlasování: Pro: 9 (Mgr. Milan Petráš, Mgr. Veronika Krčmářová, Ing. Jiří Müller, Vladimír Fišer, Ing. Pavel Janeček, František Klouček, Bc. Jana Křížková, Martin Macoun, PharmDr. Eduard Masarčík)

Proti: 4 (Miroslav Vaněk, Mgr. Markéta Pekařová, Miroslav Štěpánek, Mgr. Ivan Heršic, MBA)

Zdržel se: 3 (Mgr. Petr Boubín, Josef Svárovský, Ing. Karel Blecha)

 

Zastupitelstvo města Kosmonosy volí členem rady města PharmDr. Eduarda Masarčíka.

Výsledek hlasování: Pro: 9 (Mgr. Milan Petráš, Mgr. Veronika Krčmářová, Ing. Jiří Müller, Vladimír Fišer, Ing. Pavel Janeček, František Klouček, Bc. Jana Křížková, Martin Macoun, Mgr. Petr Boubín)

Proti: 5 (Miroslav Vaněk, Mgr. Markéta Pekařová, Miroslav Štěpánek, Mgr. Ivan Heršic, MBA, Ing. Karel Blecha)

Zdržel se: 2 (PharmDr. Eduard Masarčík, Josef Svárovský)

 

Zastupitelstvo města Kosmonosy volí členem rady města Ing. Pavla Janečka.

Výsledek hlasování: Pro: 9 (Mgr. Milan Petráš, Mgr. Veronika Krčmářová, Ing. Jiří Müller, Vladimír Fišer, PharmDr. Eduard Masarčík, František Klouček, Bc. Jana Křížková, Martin Macoun, Mgr. Petr Boubín)

Proti: 4 (Miroslav Vaněk, Mgr. Markéta Pekařová, Miroslav Štěpánek, Mgr. Ivan Heršic, MBA)

Zdržel se: 3 (Ing. Pavel Janeček, Josef Svárovský, Ing. Karel Blecha)

 

Zastupitelstvo města Kosmonosy volí předsedou Osadního výboru Horní Stakory Ing. Karla Blechu.

Výsledek hlasování: Pro: 6 (Miroslav Vaněk, Mgr. Markéta Pekařová, Mgr. Ivan Heršic, MBA, Miroslav Štěpánek, Josef Svárovský, Ing. Karel Blecha)

Proti: 7 (Mgr. Veronika Krčmářová, Martin Macoun, Ing. Jiří Müller, Vladimír Fišer, Mgr. Milan Petráš, Mgr. Petr Boubín, PharmDr. Eduard Masarčík)

Zdržel se: 3 (František Klouček, Bc. Jana Křížková, Ing. Pavel Janeček)

Usnesení nebylo schváleno.

 

Zastupitelstvo města Kosmonosy volí předsedkyní Osadního výboru Horní Stakory Věru Baborákovou.

Výsledek hlasování: Pro: 10 (Mgr. Milan Petráš, Mgr. Veronika Krčmářová, Martin Macoun, Ing. Jiří Müller, Vladimír Fišer, Ing. Pavel Janeček, František Klouček, Bc. Jana Křížková, Mgr. Petr Boubín, PharmDr. Eduard Masarčík)

Proti: 3 (Miroslav Štěpánek, Mgr. Ivan Heršic, MBA, Ing. Karel Blecha)

Zdržel se: 3 (Miroslav Vaněk, Mgr. Markéta Pekařová, Josef Svárovský)

 

Zastupitelstvo města Kosmonosy volí předsedou výboru pro školství, kulturu a sport Mgr. Milana Petráše.

Výsledek hlasování: Pro: 15 (Josef Svárovský, Miroslav Vaněk, Mgr. Markéta Pekařová, Miroslav Štěpánek, Mgr. Veronika Krčmářová, Martin Macoun, Ing. Jiří Müller, Vladimír Fišer, Ing. Pavel Janeček, František Klouček, Bc. Jana Křížková, Ing. Karel Blecha, Mgr. Petr Boubín, Mgr. Ivan Heršic, MBA, PharmDr. Eduard Masarčík)

Proti: 0

Zdržel se: 1 (Mgr. Milan Petráš)

 

Zastupitelstvo města Kosmonosy volí předsedou kontrolního výboru Josefa Svárovského.

Výsledek hlasování: Pro: 15 (Mgr. Milan Petráš, Miroslav Vaněk, Mgr. Markéta Pekařová, Miroslav Štěpánek, Mgr. Veronika Krčmářová, Martin Macoun, Ing. Jiří Müller, Vladimír Fišer, Ing. Pavel Janeček, František Klouček, Bc. Jana Křížková, Ing. Karel Blecha, Mgr. Petr Boubín, Mgr. Ivan Heršic, MBA, PharmDr. Eduard Masarčík)

Proti: 0

Zdržel se: 1 (Josef Svárovský)

 

Zastupitelstvo města Kosmonosy odkládá hlasování o předsedovi finančního výboru na nejbližší zasedání zastupitelstva.

Výsledek hlasování: Pro: 11 (Mgr. Veronika Krčmářová, Martin Macoun, Ing. Jiří Müller, Vladimír Fišer, Ing. Pavel Janeček, František Klouček, Bc. Jana Křížková, Ing. Karel Blecha, Mgr. Petr Boubín, PharmDr. Eduard Masarčík, Mgr. Milan Petráš)

Proti: 3 (Miroslav Vaněk, Mgr. Markéta Pekařová, Mgr. Ivan Heršic, MBA)

Zdržel se: 2 (Josef Svárovský, Miroslav Štěpánek)

Přidejte svůj komentář

Very HappySmileWinkSadSurprisedShockedConfusedCoolLaughingMadRazzEmbarrassedCrying or Very SadEvil or Very MadTwisted EvilRolling EyesExclamationQuestionIdeaArrowNeutralMr. GreenGeekUber Geek
Vaše jméno:
Komentář (zde můžete používat HTML tagy):
  Ověřovací kód. Pouze písmena bez mezer.
Ověřovací kód:
Jana Tichá napsal(a) v Neděle, 16 Listopad 2014 10:47
Zdravím, mě pane Odnoho mrzí, že těch našich Stakoráků je tak málo a jdou si poslední dobou po krku.
Kdo bude v čele osadního výboru? Kdo dostane jakousi moc do rukou?
Vždyť jim to vždycky v obci tak krásně šlapalo. Asi teď na ně budu hnusná / stejně je mám ráda / ale nečekají až bude kanalizace a pak dostanou Kosmonosy samostatnost?
No, doufám, že to všichni nedémonizujeme a neděláme paniku. Razz
David Odnoha napsal(a) v Sobota, 15 Listopad 2014 11:32
Se zájmem sleduji diskuzi o vedení osadního výboru v Horních Stakorách. Připojím krátce svůj názor. Na začátku minulého volebního oobdobí se zastupitelstvo jasně shodlo na tom, že předsedou osadního výboru zvolí člověka, na kterém se shodnou stakorští, a také, že schválí jeho tým. Tak to také proběhlo. Letos to ale dopadlo tak, že o šéfce osadního výboru rozhodlo 10 zastupitelů s bydlištěm v Kosmonosích, kteří navíc hlasovali proti návrhu a vůli dvou stakorských zastupitelů a dalších aktivních občanů HS. Vysvětlení možná není tak složité, jak se zdá. Paní Baboráková pomohla zkraje roku 2011 současnému panu radnímu a vítězi voleb E. Masarčíkovi odstranit z rady (a tím de fakto i ze zastupitelstva) nepřítele Kurku. Tatáž paní Baboráková pomohla současnému starostovi panu J. Müllerovi k postu zastupitele, a zejména pak ke křeslu radního při červnovém převratu v roce 2011. Letos mu navíc - ač se do ZM těsně nedostala - přinesla jako čtyřka jeho kandidátky nezanedbatelný počet hlasů. A v neposlední řadě: s panem Blechou ve funkci předsedy OV Horní Stakory by to asi mělo vedení města těžší; víte, jak to myslím. Netvrdím, že volba paní Baborákové do čela Stakor je špatným rozhodnutím. Jen nerozumím, proč o tom muselo být rozhodnuto takto. Asi je to opravdu o tom revanši za předchozí pomoc. Celým Horním Stakorám a jejich občanům přeji jen to dobré.
Jana Tichá napsal(a) v Pátek, 14 Listopad 2014 22:04
Dobrý večer paní Nazarová.
Ano, je pravda, že je nutné a žádoucí, aby někdo s patřičným přehledem, zkušeností a hlavně znalostmi toto vše využíval ve prospěch obce. Ale zrovna tak jsou tu nadšenci, poctiví a naivní blázni, co se do práce vrhají, protože to je potřeba. A zcela je to naplňuje, jsou spokojení a mají radost, když něco funguje jak má.
Když to všechno ve Stakorách zase smontují a dají dohromady, všem se uleví a pojedou dál.
P.S. Mě zase dělalo problémy přijímat befely - ale to Vy víte.
Mějte se hezky
Very Happy
Nazarová napsal(a) v Pondělí, 17 Listopad 2014 11:30
Myslím, že pojem befel ve vašem případě neplatí. Tady se jednalo o realizování rozhodnutí zastupitelstva a z poho vyplývající pracovní příkazy, za jejichž plnění jste byla placena. V případě předsedy osadního výboru se jedná o dobrovolnou, jen symbolicky placenou (?) ochotnou paní.
Dál už nebudu reagovat. Nazarová.
 
Jana Tichá napsal(a) v Pátek, 14 Listopad 2014 16:41
Dobrý den, už tady čtu čtrnáct dní o volbě osadního výboru v naších Stakorách.
A chce se mi napsat: Stakoráci neblbněte.
Pamatujete, jak jsme začínali? Škola byla centrum dění v obci, fungovali hasiči, autobusová zastávka a prodejna Jednoty. Mladá Boleslav vás sice měla ráda, ale to bylo vše.
Podívejte se na Stakory dnes - je to radost. Je vás tam tolik lokálních patriotů a nadšenců a makačů jak málokde.
Vždyť je jedno kdo je v čele osadního výboru, stejně zase všichni potáhnete káru spolu - nedá vám to
Přeju hodně klidu a zdraví.
JT.
Nazarová napsal(a) v Pátek, 14 Listopad 2014 17:05
Máte pravdu, paní Tichá. Já si jen myslím, že by měl dostat příležitost člověk takových zkušeností, jako je v legislativě a samosprávě vůbec znalý Ing. Blecha. Máme tady Svazek obcí Kosmonos, H.a D.Stakor a Bradlce. Tento spolek byl založen za starosty Štěpánka proto, aby bylo snazší získat dotace i od EU. V té době se podařilo získat dotace na plynofikaci H.S. a ještě něco, myslím částečné odkanalizování, už nevím. Od té doby Svazek spí a není nikoho, kdo by byl schopen a ochoten hlouběji se těmito záležitostmi zabývat. Já si myslím, že pan Blecha je pro to jak stvořený. Ovšem, zrovna tak může v této věci dělat i když předsedou není. Ale byl by to pro něhom větší závazek. Zrovna tak může paní Baboráková vyprovokovat celou ves k nějaké aktivitě, v čemž je zase dobrá ona. U ní mi vadí její ochota přijímat befely od našich radních. V tom by radnice s panem Blechou neměla tak snadné pořízení. Snad proto ta aktivita dosadit si do vedení osadního výboru svého člověka. To mi jistě dáte zapravdu. Zdraví Nazarová.
P.S. Stejně by mě zajímalo co vedlo pana Kloučka k jeho rozhodnutí.
Nazarová napsal(a) v Pátek, 14 Listopad 2014 17:03
Máte pravdu, paní Tichá. Já si jen myslím, že by měl dostat příležitost člověk takových zkušeností, jako je v legislativě a samosprávě vůbec znalý Ing. Blecha. Máme tady Svazek obcí Kosmonos, H.a D.Stakor a Bradlce. Tento spolek byl založen za starosty Štěpánka proto, aby bylo snazší získat dotace i od EU. V té době se podařilo získat dotace na plynofikaci H.S. a ještě něco, myslím částečné odkanalizování, už nevím. Od té doby Svazek spí a není nikoho, kdo by byl schopen a ochoten hlouběji se těmito záležitostmi zabývat. Já si myslím, že pan Blecha je pro to jak stvořený. Ovšem, zrovna tak může v této věci dělat i když předsedou není. Ale byl by to pro něhom větší závazek. Zrovna tak může paní Baboráková vyprovokovat celou ves k nějaké aktivitě, v čemž je zase dobrá ona. U ní mi vadí její ochota přijímat befely od našich radních. V tom by radnice s panem Blechou neměla tak snadné pořízení. Snad proto ta aktivita dosadit si do vedení osadního výboru svého člověka. To mi jistě dáte zapravdu. Zdraví Nazarová.
P.S. Stejně by mě zajímalo co vedlo pana Kloučka k jeho rozhodnutí.
 
Nazarová napsal(a) v Pátek, 14 Listopad 2014 10:36
Zdravím, pana Kloučka a přeji úspěšné zastupování občanů v městském zastupitelstvu.
Pokud ještě bude navštěvovat tyto stránky a nebude se rozpakovat vysvětlovat své postoje k obecným záležitostem, ráda bych se ho na něco zeptala. Pozor, soudruzi! Kontrolní otázka! Pane Kloučku, proč jste nerespektoval vůli stakorského osadního výboru a nevolil pana Ing. Karla Blechu? Sice bylo řečeno, že stakoráci se neschodli ani na jednom jménu, ale hlasování jejich zástupců bych tedy rozhodně respektovala, právě proto, že se ostatní jednoznačně nevyjádřili. Kdo ve Stakorách žije? Ti co prosadili paní Baborákovou rozhodně ne! Ne že bych proti ní něco měla, je to ochotná paní.
was? napsal(a) v Pátek, 14 Listopad 2014 11:56
Paní Nazarová sešli se 4 občané stakor a dohodli se proti vůli ostatních na Blechovi. To je můj úhel pohledu. A pozvali jen sebe. Proč chyběli zástupci HS spolků a školy. Proč chyběli aktivní členové spolků a proč chyběl předchozí předseda výboru snad by bylo slušné pozvat aspoň jeho ne. Ale to ne ten se nehodil do party asi. 4 lidé nejsou celé stakory.
 
 
 

TOPlist

Archív



Tato webová stránka používá cookies. Používáním této stránky souhlasíte s jejich využitím. Chcete-li zjistit více informací o cookies a jak s nimi pracovat, použijte tento odkaz.

Používáním této stránky souhlasíte s využitím cookies pro zajištění funkce nástroje Google AdSense.